Els professors Francesc Illas i Miquel Solà, premiats pel programa ICREA 2009

El programa ICREA Acadèmia 2009 de la Generalitat de Catalunya va premiar el passat 16 de febrer als professors Francesc Illas i Miquel Solà. El Prof. Illas és el director del Laboratori de Ciència de Materials Computacional del Institut de Química Teòrica i Computacional de la Universitat de Barcelona i director de la XRQTC i el Prof. Miquel Solà és el director del grup Disseny i Modelatge de Reaccions Catalitzades per Metalls de Transició del Institut de Química Computacional de la Universitat de Girona i membre de la XRQTC.

Aquesta és la segona vegada que es convoca el premi. La primera vegada va ser premiat un altre membre de la XRQTC, el prof. Carles Aleman, director del grup d’Innovació, Modelització i Enginyeria en (Bio)Materials de la Universitat Politècnica de Catalunya. Amb aquesta segona convocatòria, ja són tres membres de la XRQTC reconeguts amb aquest premi.

El reconeixement com a investigador ICREA Acadèmia implica la dedicació prioritària a activitats de recerca en una universitat pública de Catalunya durant els cinc anys de durada del programa. La dotació del premi és d’un total de 250.000 euros, a repartir entre els investigadors seleccionats i les seves universitats.