El programa ICREA Acadèmia 2012 de la Generalitat de Catalunya premia el Dr. F. Javier Luque Garriga

El programa ICREA Acadèmia 2012 de la Generalitat de Catalunya ha premiat al Dr. F. Javier Luque Garriga, que lidera el grup de Biologia Computacional i Disseny de Fàrmacs a l’Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona i és membre de la XRQTC. El reconeixement com a investigador ICREA Acadèmia implica la dedicació prioritària a activitats de recerca en una universitat pública de Catalunya durant els cinc anys de durada del programa.

El Dr. Luque és coautor de més de 300 publicacions científiques i ha dirigit 15 tesis doctorals. El focus principal de la seva recerca és l’estudi de sistemes biomoleculars utilitzant els mètodes teòrics i computacionals de la química quàntica, simulació clàssica i modelització molecular. Es posa especial èmfasi en les relacions estructura-funció-dinàmica en les proteïnes, els determinants moleculars de l’associació biomolecular i el disseny de nous compostos bioactius, específicament en el descobriment de fàrmacs.

Aquest és el cinquè call del premi. La primera vegada va ser premiat un altre membre de la XRQTC, el Prof. Carles Aleman, director del grup d’Innovació, Modelització i Enginyeria en (Bio)Materials de la Universitat Politècnica de Catalunya. Amb aquesta cinquena convocatòria, ja són cinc membres de la XRQTC reconeguts amb aquest premi; el ja esmentat Dr. Aleman, Dr. Illas, Dr. Solà i enguany el Dr. Luque.

Consulta tots els guanyadors del Premi ICREA Acadèmia 2012  [PDF]