El programa For Women in Science premia a Laura Masgrau, membre de la XRQTC

_DSC2261La Dra. Laura Masgrau, investigadora i subdirectora de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) de la Universitat Autònoma de Barcelona, i membre de la XRQTC, rep enguany una de les cinc borses d’investigació que es donen a Espanya dins del programa l’Oréal-UNESCO For women in science.

La borsa, de 15.000 euros, és un reconeixement a la trajectòria científica d’investigadores menors de 40 anys a qui ajuda finançant un projecte de recerca durant un any. El projecte presentat per la Laura Masgrau  explorarà la possibilitat d’inhibir l’acció de l’enzim ST6Gal-I, que s’ha relacionat amb la capacitat de generar metàstasis en càncer colorectal, com a via terapèutica complementària per disminuir l’alta taxa de recaigudes en aquest tipus de càncer. La idea és combinar el disseny computacional d’inhibidors amb l’ús de nanopartícules específiques per les cèl·lules diana, fet que ajudaria a reduir els possibles efectes secundaris.

L’entrega d’aquestes borses ha tingut força projecció mediàtica, ja que justament un dels objectius del programa és donar a conèixer i promoure la carrera científica de les dones.

Des del punt de vista de la XRQTC, destaquem un article a El Confidencial http://www.elconfidencial.com/tecnologia/2015-09-24/la-investigadora-catalana-que-lucha-contra-el-cancer-desde-su-ordenador_1034048/

Share Now

xrqtchemistry

More Posts By xrqtchemistry

Related Post